CreppyGastroBusiness

CreppyGastroBusiness

TOP 50 sikeres

2015. szeptember 27. - CreppyGastroBusiness

A jövő reménysége

Oszlánczi Réka a Creppy Franchise palacsintabirodalom tulajdonosa húsz évesen már saját vállalkozást üzemeltetett. Miskolcon született, 1983. október 7-én. A Creppy PalacsintaHáz Étterem alapító tulajdonosa, a Creppy Frenchise System megalkotója és üzemeltetője. Gimnáziumi szerelmével tizennégy éve kiegyensúlyozott párkapcsolatban él. Emelt színtű angol szakon érettségizett 2002-ben, a miskolci Zrínyi Ilona Gimnáziumban. A Miskolci Egyetem Bölcsésztudományi Karán, angol nyelv- és irodalomtanár, valamint szociológia szakon végzett 2007-ben. Egyetemi talnulmányai alatt, egy évvel az érettségi után (2003-ban, húsz évesen) már saját fagylaltozót üzemeltetett. Később, 2005-ben nyitott egy cukrászdát is. A diplomaosztó előtt egy évvel a cukrászdát és a fagylaltozót lecserélte egy nagyobb volumenű vállalkozásra. Huszonhárom évesen, 2006 őszén nyitotta meg az avasi pincevilág (Miskolc) szívében palancsintaház-éttermét. 2013-ban hobbiból sportedzői képesítést szerzett, aerobic szakirányon. Az üzleti élet két legnagyobb kihívásával kellett szembenéznie, hiszen női mivolta mellett fiatal kora is előítéleteket ébresztett az emberekben. Szakmaiságát az átlagnál jóval magasabb szinten kellett bizonyítania ahhoz, hogy egyenrangú félnek tekintsék. Számtalan vezetéselméleti, tárgyalástechnikai és személyiségfejlesztő könyv segítségével képezte és a mai napig képzi önmagát. Vállalkozásának demográfiai jellemzői sem voltak a legkedvezőbbek, ugyanis az ország egyik legfejletlenebb megyeszékhelyéről indult, ahol az enervált gazdasági mutatók mellett kevés üzleti lehetőség adódik, és óriási a munkanélküliség. Az ott élők többsége egyáltalán nem nyitott az új dolgokra, ami a palancsintával készült ételkülönlegességek esetében ugyancsak jelentős hátránynak számított. Felsőfokon beszél angolul, alapfokon németül. 2008-ban kezdte el dokumentálni vállalkozásának működési folyamatait, 2013-ban állt össze a kifinomult palancsinta biblia minden részlete. 2014 elején csatlakozott a FIVOSZ-BossConnect Mentor Programhoz. Mentora, Berta Zsolt sugallatára indította útnak a budapesti terjeszkedést. 2014. október 27-én nyílt meg az első franchise Creppy PalacsintaHáz Étterem, Creppy CaféCino néven. 2014. november 22-én, a Fiatal Vállalkozók Hete záróeseményén a „A Jövő Reménysége” különdíjjal ismerték el kiemelkedő teljesítményét. A Creppy PalacsintaHáz Étterem felvirágoztatását életművének tekinti, amivel a nők figyelmét szeretné felhívni arra, hogy igenis merjenek eltérni az átlagtól, újítsanak. Az elmúl tíz évet a következőképpen jellemezte: „Fiatal nőként hatalmas kihívást jelentett elfogadtatnom magam a munkatársakkal, továbbá az üzleti partnerekkel. Az előítéletek nem könnyítették meg a dolgom, ám erre még én is rátettem egy lapáttal, hiszen húsz évesen, szőke nőként vonultam be az üzleti megbeszélésekre. Úgy tűnik, szeretem a kihívásokat. A gasztronómia iránti elhivatottságomat és a vállalkozói életstílust a szüleimnek köszönöm meg. Büfékben, bisztrókban nőttem fel, az ő munkahelyük volt az én játszóterem. Természetesen volt gyermekkorom a véndéglátói iparágon kívül is, mégis ez áll legközelebb a szívemhez. A jelenlegi üzletlánc-rendszer első étterme túlélte a globális gazdasági válságot, az ország egyik mostohagyermekeként kezelt megyeszékhelyéről indult, és sok más hátráltató tényező ellenére sikeres lett. Ezzel annyit szeretnék üzenni minden nőnek, valamint természetesen a férfiaknak is, hogy semmi sem állíthatja meg az embert, ha valamit szívből csinál. Az önmagunkban való kételkedés pedig a Lifelong Learning egyik mozgatórugójaként használható.”

A cikk lelőhelye:  TOP 50 SIKERES - 2015. évkönyv -XVIII. Évfolyam 196. Szám

 

Top50Cover

Top50inner

A bejegyzés trackback címe:

https://creppyfranchise.blog.hu/api/trackback/id/tr3012464473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása