CreppyGastroBusiness

CreppyGastroBusiness

Hab a palacsintán

2015. október 23. - CreppyGastroBusiness

Hab a palacsintán

Ma már külföldről is érkeznek vendégek a különleges hangulatú miskolci „pincevilág” kapujában található Creppy Palacsintaházba. A fiatal tulajdonos, Oszlánczi Réka szerint a helyszín adottságai és a konyhai kreativitás egyaránt szükséges volt a kulináris élményközpont létrejöttéhez.

Lengyel Viktor -Heti Válasz - riportja

A miskolci Avas-hegy oldalában elhelyezkedő, több százéves kisavasi pincesor egykor híres volt a társasági összejövetelekről, vacsorákról, borozásokról. Ezt a hagyományt folytatja a Creppy PalacsintaHáz is?

A Kisavas egykori hangulatából, a híres „pinceéletből” az elmúlt évtizedekre szinte semmi nem maradt. A pincevilág elnéptelenedett és az állaga is leromlott – nem nyújtott túl szívemelő látványt, pedig a városrész vendéglátás szempontjából kifejezetten előnyös helyen, a belvárostól legfeljebb öt percre található. A Palacsintaház a pincesor kapujában helyezkedik el, és büszkén valljuk magunkat a vendéglátói hagyomány felélesztőinek, folytatóinak. Remélem sikerült a hely hangulatához méltó, különleges kínálatot összeállítanunk.

Miért pont a palacsinta került a középpontba?

Ezt sokszor megkérdezik tőlem, de máig nem találtam jobb választ: Ki ne szeretné a palacsintát?

Nincs ilyen ember?

Én legalábbis még nem találkoztam vele. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lehetne unalmas egy ilyen étterem. Semmi esetre sem szerettem volna egy újabb „klasszikus”, “tizenkettő egy tucat” palacsintázót nyitni, ezért igyekeztünk kreatívan nyúlni a témához. A palacsinta egy tészta, így tulajdonképpen egy köretféle, melynek van édes és sós változata is, ki lehet rántani, meg lehet tölteni, és még száz különféle módon kínálható.

Fogékonyak a vendégek a reformpalacsintákra?

Van, aki először meglepődik például a palacsintával felszolgált vörösboros marhapörköltön, de aki ki meri próbálni, mindig elégedett. Persze a konzervatívabb vendégek is megtalálják a számításukat; tulajdonképpen ebben áll a palacsinta sikere.

Ami egyben az Ön sikere is – ezt ismerte el a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége a nemrégiben átadott, „Jövő Reménysége” díjjal.

A FIVOSZ nem csak a díjjal, de gyakorlati segítséggel is támogatta a munkánkat, amiért nagyon hálás vagyok. Részben a Szövetség útmutatása mentén sikerült kidolgoznunk a franchise rendszerünket, mely után rengetegen érdeklődnek. Idén ősszel el is indult az első üzlet Budapest második kerületében. De a törzshelyünk persze mindig a miskolci étterem marad.

A Kisavason nyolc éve nyitottak. Ma már éledezik a „pincevilág”?

Egyértelműen megindult valami. A Palacsintaház egyike Miskolc három leglátogatottabb éttermének, gyakori a telt ház. Különösen nagy büszkeség számunkra, hogy sokan jönnek a városon kívülről is, nem ritkán az országhatáron túlról. A pincesor így nemsokára talán újra visszanyeri jó hírét.

Felcsavart történet

A Creppy PalacsintaHáz tulajdonosának családja hosszú ideje foglalkozik vendéglátással; üzemeltettek saját éttermet, büfét, bisztrót de volt kis fagyizójuk, cukrászdájuk is. Bár Oszlánczi Réka a Miskolci Egyetem angol és szociológia szakán szerzett diplomát, már tanulmányai alatt a családi tradíció folytatására törekedett. A PalacsintaHáz ebben az időben nyitotta meg kapuit, és egyedi kínálatával, illetve különleges atmoszférájával gyorsan a miskolciak egyik kedvelt éttermévé vált. A ma már franchise rendszert működtető vállalkozás tíz embernek ad munkát, tavalyi árbevétele 25 millió forint volt.

Névjegy: Cím: Oszlánczi Réka 1983-ban született Miskolcon. 2007-ben angol és szociológia szakon szerzett diplomát. 2006-ban elindította a Creppy Palacsintaházat. Idén megnyílt az első franchise étterem Budapesten.

Az interjú lelőhelye:
HETI VÁLASZ – XIV. Évfolyam 50. Szám – 2014. december 11.

---

 

A bejegyzés trackback címe:

https://creppyfranchise.blog.hu/api/trackback/id/tr7412464483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása